torsdag 13 augusti 2009

Två mysterier!




Alla säger att det är mycket svamp i markerna.

-Oh, det finns hur mycket som helst.

Så Carina, Spiken och undertecknad tog en stor plastkasse och gick ut i skogen.

Det var en skön promenad. Det samlade bytet blev en pinne, en kopparorm och just inget mer.

Inte minsta lilla kantarell eller Karl Johan. Nada, Zil, Nil!

Svampen är försvunnen. Antagligen upplockad eftersom det varit sådant buzz om all svamp.

Televisionens svampexperter brukar dyka upp redan till påsk med sina välfyllda spånkorgar. Var de där lirarna hittar sina är ett annat mysterium.

Det ska nu komma mer svamp enligt vissa källor och om någon vecka ska Karl Johan vara på gång. Då får vi väl ta påsen med oss igen.

När vi ändå är inne på mysterier och hitta så måste jag få ventilera dagens märkligaste nyhet.

Jag brakar rätt in i en intervju med några ryska sjömäns fruar.

Precis: Artic Sea!

När vi hörde om att fartyget från Litauern blivit kapat utanför Gotland den 24 juli var det som en rövarhistoria i sig. Maskerade män i en gummiflotte bordar fartyget, binder och misshandlar delar av besättningen och letar igenom fartyget.

OK, sen föll den nyheten bort. Åtminstone i mitt huvud. Jag antog att fartyget låg i någon hamn, att besättningen vilade ut och drack choklad med vispgrädde efter den uppskakande händelsen. Att en utredning pågick och att vi sinom tid skulle få reda på vad som låg bakom.

I morse trillade hakan ner ordentligt.

Nu är hela jävla fartyget försvunnet.

Brittiska kustbevakningen hade kontakt med fartyget i slutet av juli. Nu letar ryska flottar med, lyssna ordentligt: tre landstigningsbåtar och en fregatt efter lastfartyget som var på väg till Algeriet med timmer från Sverige.

Sista teorin är att fartyget antingen sänkts i Atlanten eller också är i Västafrika som inte på något sättär i närheten av Algeriet.

Min fråga är lite annorlunda. Hur kan ett fartyg fullastat med trä på flera tusen ton försvinna efter att ha kapats i Östersjön?

Besättningen var rysk men rederiet från Litauern.

Varför stoppades inte fartyget i Öresund, Engelska kanalen eller något annat lämpligt ställe. Det borde ha bordats av kustbevakning, polis eller vad som helst för att undersöka vad som hände under tolv timmar utanför Gotland.

Nu hittar man varken besättning eller fartyg?

Vad blir nästa sak som försvinner. Eiffeltornet? Öresundsbron siktades senast...

Vad hände med GPS, satellitspaning, kikare, ID, et c?

Vi talar inte om Wasaskeppet utan av bilderna att döma ett modernt lastfartyg som alltså är borta någonstans mellan Gotland och tja...

Putz weg!

Inga kommentarer: